Blog

Entrevista a Vicenç Villatoro de nooem

Entrevista a Vicenç Villatoro (Escriptor i Periodista)

Quina és la teva relació amb la tecnologia?

Per mi la tecnologia és una caixa negra: no sé què hi passa allà dins, només m’hi relaciono per fora, en allò que necessito imprescindiblement. I allò que necessito té a veure amb les dues meves feines, que són també les meves dues vocacions: l’escriptura i la informació. Per tant, la tecnologia –des de l’estilogràfica al mòbil, des del llibre a la pantalla- és allò que em permet accedit i actuar en aquets dos camps de la manera més còmoda possible. Còmoda vol dir fàcil d’emmagatzemar, fàcil de trobar, segur contra la meva tendència natural a perdre-ho tot i fàcil de dur al damunt per fer-ho servir a qualsevol lloc. En aquest sentit, els canvis tecnològics per mi han estat aliats, perquè han anat en aquesta direcció. No puc dir que gràcies a la tecnologia faci coses noves que abans no feia. Faig les mateixes, però amb eines diferents, i millors.

Perquè una funda Nooem?

Per la mateixa raó que, quan arribo a un hotel, el primer que faig és omplir els armaris, parar la taula de treball o treure el cobrellit: per fer-ho meu. Per personalitzar, diríem. Però més aviat per posseir, per generar-hi un vincle. Embolicar una cosa aliena amb una cosa pròpia, que sents teva i amb la que tens un vincle emocional, de gust, de possessió, de comoditat. Alguns es tunegen el cotxe, però a mi això dels cotxes no em fa fred ni calor. Posar les teves empremtes dactilars damunt de les coses que t’importen.

Entrevista extreta de:
Nooem

Notícies relacionades:


Aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació ACEPTAR