Blog

Fragmenta. Llibres per a l’Atri dels Gentils / Libros para el Atrio de los Gentiles

Captura de pantalla 2012-05-03 a les 18.01.50

Oriol Domingo | 02/05/2012

1. Fragmenta Editorial te una reconeguda majoria d’edat quan aquests dies compleix cinc anys des de que va presentar els seus primers llibres. Els seus cinquanta volums (40 en català, 10 en castellà) ja editats poden inscriure’s perfectament en l’anomenat Atri dels Gentils. En aquest espai de diàleg i convivència entre fe i agnosticisme propugnat per Benet XVI i que te una tradició llarga i creadora a l’Església de Catalunya. Editors (la imaginativa parella Ignasi Moreta i Inês Castel-Branco), autors i lectors ho celebren aquest dissabte, dia 5, en el primer Fòrum Fragmenta.

2. Cadascuna de les obres editades haurien d’estar en els prestatges de la llibreria d’aquelles persones que viuen en la zona fronterera, allà on el creient és reconeix una mica agnòstic i on l’agnòstic és reconeix una mica creient, allà on cadascú s’obra a l’altre i deixa la porta oberta al misteri. Al misteri de la realitat i de la humanitat. Com exemples poden citar-se tres llibres que responen al plantejament de Fragmenta i que tenen un fort impacte en medis eclesials i cívics.

3. Un llibre extraordinari és “Monges”. L’escriptora i filòloga Laia de Ahumada entrevista a vint religioses. El resultat sorprèn a molts lectors, creients o agnòstics, perquè aquests descobreixen un món i unes vivències humanes, cíviques, eclesials i de fe desconegudes. “Monges” desfà mites, tergiversacions, sectarismes.

4. Dos altres llibres extraordinaris porten la signatura d’un dels millors biblistes catalans i amb projecció internacional, Josep Rius-Camps. Les obres són “Lluc. Demostració a Teòfil”, en col·laboració amb l’especialista Jenny Read-Heimerdinger, i “Diari de Teòfil”. Aquest segon llibre ve a ser, alhora, com un documental i una novella a traves de les quals Rius-Camps presenta l’obra de Lluc (Evangeli i Fets dels Apòstls) i en revela les seves claus.

5. Un altre llibre extraordinari és “Amb Déu o sense”. Conté 40 cartes creuades entre el filòsof i teòleg Francesc Torralba i l’escriptor Vicenç Villatoro. Diu Torralba: “Sóc un cristià escèptic, que cerca, que tracta d’entendre millor allò en què creu”. Diu Villatoro: “Jo em considero un agnòstic amic de les religions, admirador de les religions”.

Versión en castellano

1. Fragmenta Editorial tiene una reconocida mayoría de edad cuando estos días cumple cinco años desde que presentó sus primeros libros. Sus cincuenta volúmenes (40 en catalán, 10 en castellano) ya editados pueden inscribirse perfectamente en el llamado Atrio de los Gentiles. En este espacio de diálogo y convivencia entre fe y agnosticismo propugnado por Benedicto XVI y que tiene una tradición larga y creadora en la Iglesia de Catalunya. Editores (la imaginativa pareja Ignasi Moreta e Inês Castel-Branco), autores y lectores lo celebran este sábado, día 5, en el primer Foro Fragmenta.

2. Cada una de las obras editadas deberían estar en los estantes de la librería de aquellas personas que viven en la zona fronteriza, donde el creyente se reconoce un poco agnóstico y donde el agnóstico se reconoce un poco creyente, allí donde cada uno se abre al otro y deja la puerta abierta al misterio. Al misterio de la realidad y de la humanidad. Como ejemplos pueden citarse tres libros que responden al planteamiento de Fragmenta y que tienen un fuerte impacto en medios eclesiales y cívicos.

3. Un libro extraordinario es “Monjas”. La escritora y filóloga Laia de Ahumada entrevista a veinte religiosas. El resultado sorprende a muchos lectores, creyentes o agnósticos, porque éstos descubren un mundo y unas vivencias humanas, cívicas, eclesiales y de fe desconocidas. “Monjas” deshace mitos, tergiversaciones, sectarismos.

4. Otros dos libros extraordinarios llevan la firma de uno de los mejores biblistas catalanes y con proyección internacional, Josep Rius-Camps. Las obras son “Lluc. Demostració a Teòfil “, en colaboración con el especialista Jenny Read-Heimerdinger, y “Diari de Teòfil “. Este segundo libro viene a ser, a la vez, como un documental y una novela de manera que Rius-Camps presenta a través de esta vía la obra de Lucas (Evangelio y Hechos de los Apostles) y revela sus claves.

5. Otro libro extraordinario es “Amb Déu o sense”. Contiene 40 cartas cruzadas entre el filósofo y teólogo Francesc Torralba y el escritor Vicenç Villatoro. Dice Torralba: “Soy un cristiano escéptico, que busca, que trata de entender mejor aquello en lo que cree”. Dice Villatoro: “Yo me considero un agnóstico amigo de las religiones, admirador de las religiones”

Notícia extreta de:
Blogs de La Vanguardia


Aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació ACEPTAR