Blog

Torna a començar el Taller de lectors per gent gran

taller lectors

El Taller de lectors és una proposta per llegir i comentar un llibre cada mes, a partir del programa que us presentem.

“L’objectiu del curs és oferir una perspectiva insòlita sobre els grans temes de l’actualitat contemporània a partir de la confluència entre els mons de la literatura i els llibres, el periodisme i les idees i la política internacional o la més pròxima. Darrere de les notícies d’actualitat hi ha, en tots els casos, precedents històrics, però també visions del món que remeten als valors, les idees i les categories que es dibuixen, en primer lloc, en el món de la literatura i del periodisme. Això permet interpretar l’actualitat que cada dia ens expliquen els diaris i la televisió des d’una perspectiva insòlita i amb voluntat d’aprofundir-ne en les arrels i les causes. Recomanacions de lectures literàries, comentaris als esdeveniments més actuals i evolució de la història de les idees i de les imatges del món conflueixen en aquest curs que té com a vocació ajudar a interpretar la realitat d’una manera diferent.” Vicenç Villatoro

El format serà dedicar, en cada sessió d’una hora i mitja, la primera part a una lectura de fons per part del conferenciant, la segona a un diàleg amb els lectors (que evidentment ja hauran llegit l’obra) i la tercera a la presentació de l’obra de la sessió següent, de manera que es faci atractiva per als assistents i que se n’oferiran ja algunes de les claus especials de lectura que s’aprofundiran un mes després.

L’Obra Social d’Unnim Caixa adreça el Taller de lectors a persones majors de 55 anys.

Programa:

27 de setembre: El retorn del soldat. Rebeca West

25 d’octubre: El dia de l’ós. Joan Lluís Lluís

29 de novembre: Atrapa la vida. Nadine Gordimer

Sobre Vicenç Villatoro

Vicenç Villatoro (Terrassa, 1957) és escriptor i periodista, i actualment és director de l’Institut Ramon Llull. Llicenciat en Ciències de la Informació, compagina l’escriptura i la tasca periodística als mitjans de comunicació. Comença amb la publicació de poesia però es decanta cap al gènere narratiu, en què destaca amb novel·les de recreació històrica i autobiogràfica. La seva capacitat i habilitat narratives, forjades en innombrables lectures i en hores a les redaccions, traspuen en la seva producció literària i d’articulista.

Fascinat per Pavese, segueix el mestratge d’aquest escriptor en les seves primeres novel·les dels anys vuitanta, protagonitzades per una joventut nostàlgica submergida en el passat (País d’Itàlia i Els anys a ciutat). Ben aviat, però, amplia el registre i abraça estils i temes molt diversos, que van des de la novel·la històrica i el dietari fins a la novel·la juvenil. Tant en la novel·la com en l’assaig, Villatoro tracta també la qüestió jueva, que ja apareix al premiat Evangeli gris (1981).

La seva implicació amb la cultura catalana, la seva llengua i el seu país el porten a ocupar càrrecs de gestió i direcció en el sector públic i en el món de la cultura i el periodisme, com a la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió i al diari Avui.

Vicenç Villatoro maneja amb llibertat i coneixement les eines de l’art de l’escriptura; coneixedor de l’ofici, sap emmotllar-se als diferents registres periodístics i literaris. Aquest saber fer i la seva capacitat de creació i recreació és el que l’han portat a obtenir molts dels premis literaris del nostre país, com ara el Sant Jordi de novel·la (1981), el Ciutat de Barcelona (1987), el Documenta (1991), el Carlemany (2004) i el Ramon Llull (2010).

Per més informació:
Unnim


Aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació ACEPTAR