Blog

Un centenar de professors participaran a les XXVI Jornades Internacionals per a Professors de Català a la Universitat de Vic

Al voltant d’un centenar de professors de català participaran, del 16 al 19 de juliol, a les XXVI Jornades Internacionals per a Professors de Català que tindran lloc a la Universitat de Vic. Per quart any consecutiu, la Xarxa Vives organitza aquestes trobades conjuntament amb l’Institut Ramon Llull, que enguany commemora el seu desè aniversari.

Les jornades comptaran amb una sessió inaugural a càrrec de Jordi Montaña, rector de la Universitat de Vic, Vicenç Villatoro, director de l’IRL i Andreu Bosch, director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’IRL. A continuació tindrà lloc la conferència inaugural «La projecció exterior i la vitalitat d’una cultura», a càrrec de Vicenç Villatoro, director de l’IRL. En finalitzar la inauguració de l’acte es realitzaran dos rutes guiades per la ciutat de Vic: ruta literària de la novel·la «Laura a la ciutat dels Sants» i ruta cultural per la ciutat de Vic.

L’objectiu de les jornades és crear un lloc de trobada i d’intercanvi d’experiències del professorat de català de les universitats de l’exterior i alhora un fòrum de formació permanent per a la docència de la llengua com a idioma estranger, la cultura i la literatura. Enguany, les Jornades se centren en el tractament de la traducció i de la literatura a les classes de català com a llengua estrangera. També es tractarà la necessària actualització d’eines i recursos didàctics per a l’aprenentatge de la llengua. Com a novetat, enguany augmenta significativament la participació del professorat de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior, amb la presentació d’experiències docents. També s’utilitzarà un nou format: les presentacions de pòsters sobre el creixement i la consolidació curricular dels estudis catalana en algunes universitats europees.

El programa de les jornades:
Programa

Notícia extreta de:
Vives.org


Aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació ACEPTAR