Blog

Vicenç Villatoro afirma a Rubí que la cultura catalana necessita l’Estat Propi

14.11.2012

Vicenç Villatoro es va reunir ahir amb representants del món cultural de Rubí. L’acte, que ha comptat amb la presència del candidat vallesà i nº41 per Convergència i Unió Pere Torres i la portaveu nacionalista a Rubí Núria Climent, tenia la vocació de servir per resoldre dubtes i sensibilitzar-se amb les inquietuds dels assistents en referència a la situació de la cultura catalana, i debatre sobre el seu futur.

Per a Villatoro, la llengua i la cultura catalanes requereixen d’un Estat Propi per seguir existint. Segons l’escriptor, avui en dia una cultura no pot sobreviure al món sense un Estat que la recolzi amb les seves estructures i infraestructures, i que li brindi el seu compromís, suport i sensibilitat. “Aquest Estat còmplice de la cultura catalana hagués pogut ser l’Estat Espanyol, però ha escollit centrar tota la capitalitat a Madrid per motius culturals” ha afirmat. “Espanya no ha volgut ser l’Estat del català ni de la cultura que es fa a Catalunya”.

El també president de l’Institut Ramon Llull ha recriminat la manca de respecte i de voluntat de diàleg de l’Estat Espanyol vers la cultura catalana i n’ha comparat la relació amb d’altres països amb realitats lingüístiques similars, com Suïssa o el Canadà on, segons l’escriptor, sí que es professa aquest respecte i on la convivència i supervivència de les diverses llengües està garantida.

Pere Torres ha afegit que “aquest no és només un debat sobre fiscalitat o sobre símbols” i ha explicat que, malgrat que l’actual campanya estigui centrada en el dret a decidir dels catalans i del seu exercici, CiU no deixarà de banda la resta de temes cabdals per al funcionament del país com ho és, en aquest cas, la cultura.

Article extret de:
Ciu.cat


Aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació ACEPTAR