Blog

Vicenc Villatoro posa Amat-Piniella com a referent de la literatura concentracionaria al costat de Primo Levi

El 10 de novembre passat, en el marc de la taula rodona “La deportació republicana: història, literatura, ètica i art” -que es va portar a terme al Centre Cívic Pati Llimona, en el marc dels actes del cinquantenari de l’Amical de Mauthausen- l’escriptor Vicenç Villatoro, director de l’Institut Ramon Llull, va fer referència a K.L. Reich, de Joaquim Amat-Piniella, com a exponent de la literatura concentracionària europea, al costat de títols emblemàtics com Si això és un home, de Primo Levi.

En la seva intervenció, Villatoro va defensar l’holcaust i l’univers concentracionari en general com a font de creació, no tan sols a través de la literatura amb vocació testimonial -com és el de la novel·la de l’escriptor manresà-, sinó també a través de la ficció, entesa com a exploració de l’ànima humana.

A més de Vicenç Villatoro, el col·loqui va tenir la participació de l’historiador Ramon Arnabat, Jordi Font -director del Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera-, el filòsof Miquel Morey, i la directora de l’Amical de Mauthausen, Rosa Toran, que va fer de moderadora.

Article extret de:
La Sequia.cat


Aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació ACEPTAR