Blog

Amb Déu o sense

torralbay-villatoro_560x280

Vicenç Villatoro i Francesc Torralba reflexionen sobre Déu en un llibre de cartes.

L’escriptor i periodista Vicenç Villatoro, que es defineix com a “agnòstic amic de les religions”, i el catedràtic de filosofia i teologia Francesc Torralba, que diu ser “un cristià escèptic”, s’han creuat 40 cartes en les quals debaten sobre la fe i la creença en Déu. La recopilació de les quaranta cartes creuades entre els dos autors entre juliol de 2011 i gener de 2012 han estat publicades en el llibre ‘Amb Déu o sense. Quaranta cartes creuades’ (Fragmenta Editorial).

Al llarg de les quaranta missives, Torralba i Villatoro debaten sobre si Déu va ser creador o creat, sobre el sagrat i el profà, sobre l’esfera religiosa i la pública, sobre la mort i el consol, sobre la bellesa, sobre el misteri del mal i sobre la transmissions de valors i conviccions. “És un exercici de diàleg entre els dos autors”, han assenyalat fonts de l’editorial, que presentarà el llibre dimarts que ve en un acte a l’Auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.

“Jo em considero un agnòstic amic de les religions, admirador de les religions”, es defineix Vicenç Villatoro, en contraposició al professor Torralba, que és “un cristià escèptic, un cristià que busca, que intenta entendre millor allò en el que creu”. L’espiritualitat sense fe centra bona part del diàleg creuat entre els dos autors en un llibre que va sorgir per iniciativa de l’editorial.

L’editor, Ignasi Moreta, que prologa el llibre, ha explicat que l’encàrrec es va fer perquè “trobem absolutament necessari el diàleg entre creients i no creients, entre les religions i la cultura, i per això ens va semblar molt oportú un intercanvi epistolar entre dos intel·lectuals catalans de relleu”. “A més -ha afegit l’editor- el diàleg que han sostingut no ha polaritzat només les idees al voltant de la fe, sinó que també permet veure la confrontació entre les eines discursives d’un filòsof i un escriptor, les d’un teòleg i un periodista”.

Una de les característiques del llibre és que els dos autors despullen les seves idees i una mica de la seva trajectòria vital a través del seu epistolari, en unes cartes que van escriure des de llocs tan dispars com Matadepera (Vallès Occidental), Martinet (Cerdanya), Manacor (Mallorca), Morgovejo (Lleó) o a bord de l’AVE Barcelona-Madrid.

La Malla

Notícies relacionades:


This Post Has 0 Comments

Leave A Reply

You must be logged in to post a comment.

Aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació ACEPTAR