Blog

El teòleg Francesc Torralba i l’escriptor Vicenç Villatoro dialoguen sobre religió al programa radiofònic “Maneres de viure”

Maneres de viure - Vicenç Villatoro

A mida que avancem en la tercera temporada de Maneres de viure, us anem presentant novetats, que volem compartir amb tots vosaltres. Avui estrenem una d’aquesta noves propostes; els diàlegs.
Diàlegs pretén asseure dos personatges cara a cara per que al llarg d’uns minuts conversin obertament i sense interferències al voltant d’un argument. Obertament i sense interferències, cedint-los l’espai necessari i observant sense intervenir el diàleg compartit. D’aquesta manera la conversa flueix esdevenint un interessant exercici de reflexió pública i de valor de la conversa respectuosa i útil.
Dues persones que dialoguen i raonen, mentre que els periodistes abandonem per uns instants la nostra condició, limitant-nos a escoltar.
Obrim la primera edició d’aquest espai dels diàlegs conversant sobre el valor de la religió en la societat actual. Un laic front un religiós. Paraula compartida que resulta molt més fecunda que el monòleg.
La secularització creixen de les societats representa per molts la perdua d’uns referents útils i necessaris per anar per la vida. Mentre que creixen les persones que busquen noves respostes a velles preguntes en àmbits molt diversos de la vida pública.
Creure o no creure… aquesta és la qüestió.
En forma d’epistolari dues persones, que avui ens acompanyen, han reflexionat sobre el tema en forma de llibre… “Amb Déu o sense” Quaranta cartes creuades, de l’editorial Fragmenta.
Escrit a quatre mans pel filòsof i teòleg Francesc Torralba i pel periodista i escriptor, director de l’Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro. Ahir divendres celebrava el seu 10e aniversari amb la presentació de l’espectacle Indisciplines al Mercat de Les Flors.

Article extret de:
Maneres de viure


Aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació ACEPTAR