Blog

Els superpoders del regidor Turmo – Article a Nació Digital – 06/02/14

nacio digital

«Poden tenir unes enormes implicacions econòmiques. Fer referèndums és car. Fer eleccions caríssim. No caldrà fer-ne»

Fa unes setmanes, La Torre ens meravellava i sorprenia informant-nos dels superpoders que posseeix el regidor popular terrassenc Gabriel Turmo. Deia en un titular, el regidor Turmo: Terrassa és contrària a trencar amb Espanya. I com ho sap, el regidor, si no ho ha preguntat, si no ho ha pogut preguntar, si no permet que es pregunti? Doncs perquè té superpoders. Perquè sap què pensen, què volen i què no volen els ciutadans sense ni necessitat de preguntar-ho.

Aquests superpoders poden tenir unes enormes implicacions econòmiques. Fer referèndums és car. Fer eleccions caríssim. No caldrà fer-ne. Es crida al senyor Turmo, posa en marxa els seus superpoders i, pel mateix mecanisme pel que ha endevinat sense haver-ho de preguntar que Terrassa és contrària a trencar amb Espanya, endevinarà quin alcalde vol, quins diputats triaria, quin president de govern creuen els ciutadans que els convé. Estalviant els costos de preguntar-ho! I fins i tot els podríem exportar, aquests superpoders: el que arribarien a estalviar els suïssos si en comptes de fer tants referèndums poguessin cridar el regidor Turmo i els donés màgicament la resposta sense haver de muntar tota la parafernàlia de les urnes i les consultes! El que arribarien a estalviar els americans si en comptes de fer totes aquelles eleccions tan costoses aparegués el regidor Tuirmo i els digués: els americans volen aquest o aquell president. Com ho sap, si no ho ha preguntat? Doncs perquè té superpoders.

Algun malpensat podria dir que l’afirmació del regidor Turmo –Terrassa és contrària a trencar amb Espanya- no és una conclusió a la que ha arribat gràcies als seus superpoders, sinó una consigna del seu partit, el PP. Segur que no. Certament, el PP no vol preguntar als ciutadans (i en això el mètode Turmo de saber respostes sense haver de fer preguntes sembla que ja li convingui). Però és que en aquest cas al PP no li interessa la resposta. No pregunta perquè considera que la resposta és insignificant. Com que la unitat d’Espamnya no depèn del que vulgui, pensin i votin els ciutadans, sinó que és un axioma que està per damunt de la democràcia i del vot de la gent, és una dada prèvia, probablement un mandat diví, tant se val si Terrassa, Catalunya o qui sigui és favorable o contrària a trencar amb Espanya. És indiferent si ho vol una minoria, una majoria o la unanimitat dels terrassencs o dels catalans. No es pot trencar perquè no es pot trencar, i s’ha acabat el debat. Malaguanyats, llavors, els superpoders del regidor Turmo: és capaç de saber què vol la gent sense haver-ho de preguntar; però al seu partit –en aquesta qüestió- li importa un rave el que vol la gent. No vol fer la pregunta perquè no li interessa la resposta.

 

Article extret de:
Nació Digital

Notícies relacionades:


Aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació ACEPTAR