Blog

Joc de lectura: La Derrota de l’Àngel de Vicenç Villatoro

Espai lúdic i literari on, mitjançant dos paràgrafs d’un llibre, el participant n’ha d’encertar el títol i l’autor. Es poden adreçar dues preguntes comodins que puguem respondre, si o no,i dues afirmacions, per encertar el repte proposat.

Aquesta setmana proposaven:

DISSABTE 11 DE FEBRER DE 2012

DISSABTE A LES DOTZE DEL MIGDIA…..
Hi ha el poder de les lletres, el poder de les paraules. Però no és el poder dels amulets i dels conjurs que capgiren la fortuna. No és un joc ni una juguesca. El més gran poder de les paraules i de les lletres és que obren el camí per entendre. I, obert aquest camí, és la voluntat qui hi camina. He viscut per entendre i, un cop entès, per adreçar el rumb de la nau cap el port que em marcava, amb tots els vents i els onatges en contra, sol dalt de la nau, les mans al timó, apariant i recollint les veles, potser per acostar-me a port, potser tan sols perquè la nau no s’estavellés entre les roques o perdés l’ormeig a la tempesta.

El profeta que clama en el desert, que crida la seva certesa que ningú no comparteix, a qui ningú no fa cas, està ben sol. Però encara està més sol aquell a qui com jo, el Papa, tothom fa cas, ha de fer cas, el que ha de decidir, el que ha d’escoltar totes les veus i en totes hi troba una engruna de raó i dubta, però no pot dubtar, perquè el dubte paralitza sempre i ell té l’obligació de fer, d’actuar, com si de tot estigués cert. Al seu voltant, tothom obeeix, perquè tothom confia que ell sap cap on va, per què ho fa, on ens duen les seves decisions. I ell, en la seva soledat absoluta, no pot demostrar que dubta, no pot demostrar que no hi ha sempre certesa, no pot demostrar que de vegades no sap què té a veure la peça que mou amb el desenllaç final de la partida, però és la seva feina moure les peces, intuïció, dubte, atzar, provatura, ja veurem.

I ELS POSSIBLES AUTORS SÓN:
Vicenç Villatoro, Júlia Navarro, Alfred Bosch, Matilde Asensi, Martí Gironell.

I la Mercè Voltas és la guanyadora amb la resposta: És “La derrota de l’àngel” de Vicenç Villatoro.

Joc de lectura: La Derrota de l’Àngel de Vicenç Villatoro


This Post Has 0 Comments

Leave A Reply

You must be logged in to post a comment.

Aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació ACEPTAR