Blog

Judaisme i identitat al Festival de Cinema Jueu de Barcelona

festival cinema jueu - villatoro

S’hi estrenarà el documental “l’Estigma”, on intel·lectuals com Pilar Rahola o Vicenç Villatoro reflexionen sobre l’oblit i menyspreu català al judaisme

Del proper 5 al 10 de juny se celebrarà la catorzena edició del Festival de Cinema Jueu de Barcelona (FCJB). L’edició d’enguany gira al voltant de la identitat. En concret, segons l’organització de l’esdeveniment, es tracta reflectir “la recerca, l’assimilació i les conseqüències de la identitat individual i col•lectiva”.

Per aquesta raó, les mateixes fonts asseguren que la mostra no abordarà el judaisme des d’un sol punt de vista. La selecció de l’FCJB inclou mostres d’ortodòxia jueva però també de laïcisme i, en cap cas, reduint aquesta cultura al territori israelià. Totes les activitats del festival es faran a la seu de l’Institut Francès de Barcelona.

Rebuig i prejudicis, també a Catalunya

Una de les filmacions incloses a la selecció del festival, en la categoria de documental, és “L’Estigma”. La filmació, dirigida per Martí Sans, narra els segles d’oblit i menyspreu de Catalunya al judaisme. A “L’Estigma” hi apareixen les opinions d’intel·lectuals com Joan B.Culla, Pilar Rahola o Vicenç Villatoro.

Notícia extreta de:
El Singular Digital


Aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació ACEPTAR