Blog

L’Auditori acull la celebració del Dia de les Esquadres amb Villatoro com a interlocutor convidat

villatoro_mossos

Divendres al matí va tenir lloc l’acte oficial de commemoració del Dia de les Esquadres a l’Àrea Bàsica Policial de Terrassa, que també engloba els pobles del terme judicial, com Ullastrell, Vacarisses, Viladecavalls, Rellinars i Matadepera. L’Auditori Municipal ha acollit la celebració que ha comptat amb la presència institucional de l’alcalde Pere Navarro, la presidenta del Consell Comarcal, Pepita Pedraza i dels alcaldes i representants de tots els pobles que els Mossos donen cobertura. Així mateix també hi havia representants de la Policia Local, Bombers, Guardia Civil, i Vigilància Forestal.

A més, l’acte va comptar amb Vicenç Villatoro. El terrassenc en el seu discurs va agrair “la feina que els Mossos esteu fent, és una feina necessària i que al meu parer la feu bé”. El periodista i escriptor va voler remarcar que “m’he indignat quan es posa la policia en una situació de sospita, quan se’ls acusa de tenir una actitud partidista”, en referència als successos en què els Mossos s’han vist implicats recentment, i va remarcar “l’existència dels Mossos d’Esquadra és fruit de l’expressió i voluntat política de tenir un autogovern”. En aquest sentit, Villatoro va subratllar que amb els Mossos es pot “acabar amb la disjuntiva entre autogovern o seguretat, ells fan possible tenir el mateix temps les dues coses, i compten amb l’avantatge que en el seu adn ha estat sempre lligat a la democràcia”.

Per la seva banda, l’intendent de l’ABP de Terrassa, Antoni Flores, va destacar que a pesar de la situació econòmica que estan patint molt ciutadans, les accions delictives no han augmentat a Terrassa i va subratllar que ara és el moment “d’estar més units que mai i dedicar tots els recursos i esforços necessaris a l’atenció ciutadana”. El responsable dels Mossos va voler agrair la tasca i el compromís que estan realitzant les policies locals dels municipis del terme judicial egarenc i va remarcar la necessitat de crear sinergies i col·laboracions. Finalment, Flores va cridar als seus homes a “seguir continuant treballant tal i com esteu fent. Estic molt orgullós d’entrar cada dia a la comissaria de l’ABP de Terrassa”.

L’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, en el seu discurs va ressaltar la capacitat mediadora i preventiva que realitzen els cossos policials en moments de màxima exaltació social com els que estem vivint. Va reconèixer la feina “molt intensa” que duen a terme els Mossos i va agrair “la feina que es veu però també la moltíssima que no es veu, així com el compromís amb un valors i una capacitat de solidaritat fora de mida que els Mossos teniu”.

Durant l’acte es va poder veure un audiovisual amb testimonis d’agents policials i es va fer el lliurament de diversos diplomes i medalles de reconeixement al mèrit policial per actuacions diverses.


Aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació ACEPTAR