Blog

L’Institut Ramon Llull i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua col·laboraran en lectorats a universitats estrangeres

llull i academia valenciana

Així ho han acordat en una reunió celebrada aquest dijous a Barcelona

L’Institut Ramon Llull (IRL) i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) han arribat a un compromís per a finançar conjuntament diversos lectorats a Universitat estrangeres i per al foment de les traduccions. Així ho han establert en la trobada que han tingut aquest matí el director de l’Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro, i el president de l’AVL, Ramon Ferrer, a la seu de l’IRL a Barcelona. A la reunió s’han posat les bases per a la signatura de dos convenis entre l’IRL i l’AVL i per la recerca d’una fórmula per promoure conjuntament traduccions.

El primer conveni farà referència a la col·laboració per mantenir diversos lectorats que formen part del programa de lectorats valencians a universitats estrangeres i per incrementar la seva relació amb la Xarxa Universitària d’Estudis Catalans a l’Exterior que gestiona l’Institut Ramon Llull. Aquest conveni permetrà la continuïtat de l’ensenyament de la llengua comuna a tres Universitats que pertanyen al programa de lectorats valencians: Cambridge, Torí i Amiens, Amb la incorporació de l’Institut Ramon Llull es produirà un canvi en la gestió d’aquests lectorats, a través de convenis directes amb les universitats de referència.

El segon conveni recollirà la col·laboració entre l’Institut Ramon Llull i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua pel que fa a l’organització anual de Curs d’Introducció a la Didàctica de la Llengua com a Idioma Estranger, que se celebra a Vinaròs i Morella. Aquests cursos compten també amb la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats. Es tracta de cursos de formació comuna per als futurs lectors en les universitats estrangeres, tan de la Xarxa Universitària d’Estudis Catalans a l’Exterior que coordina l’IRL com del programa de lectorats valencians.

Els representants de l’IRL i l’AVL també han parlat de la possibilitat d’establir formes de col·laboració pel que fa al suport a la traducció d’obres literàries, amb un especial interès per les dels autors que l’Acadèmia designa coma escriptors de l’any. Aquest any aquesta campanya es dedica a Vicent Andrés Estellés i en anys anteriors han estat escriptors de l’any autors com Sanchis Guarner, Teodor Llorente o Enric Valor. El 2013 l’escriptor de l’any serà Roís de Corella.

A la trobada d’avui també hi han assistit el vicepresident de l’AVL, Josep Palomero, i el seu secretari general, Agustí Colomer. Per part de l’IRL hi han participat el director adjunt, Àlex Susanna, el director de l’àrea de Llengua i Universitats, Andreu Bosch, i el gerent de l’Institut, Josep Marcé. Aquesta reunió arriba dos mesos després d’un primer contacte que va tenir lloc a València.

Notícia extreta de:
llull.cat


Aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació ACEPTAR