Blog

Ha mort un senyor de Terrassa: Salvador Alavedra i Invers

Vicenç Villatoro

La setmana passada va morir a Terrassa el senyor Salvador Alavedra i Invers. “Senyor” no és aquí un títol de cortesia. És una descripció. Potser el nom no dirà gran cosa als que no són terrassencs. Però Salvador Alavedra (1919-2015), industrial tèxtil, artista, mecenes, ha estat una persona clau en la cultura de la ciutat i del país. Pel que ens ha deixat firmat -uns llibres excel·lents de dibuixos, unes monografies erudites- i pel que sabem que va fer discretament, sense signar-ho.

Clau en el retorn a Catalunya d’Agustí Bartra i Anna Murià, mecenes de tota activitat artística arriscada i innovadora, president dels Amics de les Arts en moments complicats, promotor discret de la cultura posant-hi molts diners i moltes hores i molt talent. I tot això als anys seixanta i setanta, amb Franco viu. Aquest país no seria el que és, no hauria travessat el desert, no hauria reprès, potser s’hauria trencat, si no hi hagués hagut persones, com Salvador Alavedra -i no van ser tantes!-, que van posar les pedres per fer el pont. En el seu cas, fent l’escultura i pagant-ne el marbre, en termes de Rusiñol. Escric aquest article perquè li estic personalment agraït. Però també perquè no sóc jo sol. Gràcies.

 

Extret de: ara.cat 

Notícies relacionades:


Aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació ACEPTAR