Catalunya després del tripartit

Catalunya després del tripartit

Editorial Columna

Barcelona, 2004

146 pàgines

La constitució de l’anomenat governtripartit a Catalunya (PSC, ERC i ICV) l’any 2003 i la justificació que se n’ha fet han significat un terratrèmol per a la política catalana, que ha vist modificades les seves principals regles de joc dels últims cent anys. Un canvi de les regles de joc que situen la política catalana en un horitzó postnacional, on és previsible la llarga hegemonia socialista i l’espanyolització del mapa polític.
La constitució i la justificació del tripartit es fonamenten en l’assoliment d’una pretesa normalitat nacional a Catalunya que enspermet ja tenir un mapa polític on només existeixen dretes i esquerres, on tothom és catalanista. Un horitzó ideal per al PSC i Iniciativa,interessant per al PP, fatal per a Convergència i Unió i dolent per aEsquerra. Un horitzó en què el nacionalisme queda condemnat a una expressió estrictament civil, excepte que reaccioni molt ràpidament permantenir viu l’eix nacional de la política catalana ja que des del punt de vista espanyol el problema catalán de l’encaix de Catalunya a Espanya queda solucionat amb la realitat autonòmica del cafè per a tothom.


catalunyatripartit
Aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació ACEPTAR