La mirada del vampir

La mirada del vampir

Editorial Barcanova

Barcelona, 2006

222 pàgines

No és Dràcula només. Arreu i en tots elstemps, de les illes gregues a Haití, de Ceilan a Transsilvània, lestradicions han parlat de morts vivents que es passegen entre els humansper xuclar-los la vida o per oferir-los l’eternitat. El mite del vampirés universal i etern. De vegades és el símbol del mal. De vegades és lametàfora de la soledat i de la infelicitat: aquell que mata tot allòque s’estima, tot allò que toca. De vegades, el vampir és l’habitant del’altre món que està, camuflat i ocult, a l’interior del nostre.
En aquest llibre insòlit, les mirades de tots aquests vampirs espassegen pel temps i per l’espai, en un calidoscopi de visions sobre elseu mite. S’hi barregen contes, poemes, suposats articles científics,pamflets polítics, notícies de premsa… Amb una rara erudició, se’nsparla del vampir centreeuropeu i dandi que actua en un balneari o delmort vivent cingalès que empaita viatgers incauts en un paisatgecolonial. Se’ns barregen els vampirs amb la descoberta d’Amèrica, larevolució francesa, les dictadures comunistes o la guerra dels Balcans.De vegades, els vampirs ens resulten amables i benèfics, creditors desimpatia o, si més no, de compassió. Però hi ha també vampirsquotidians que viuen enmig de nosaltres, en la vida de cada dia,barrejant-se amb els nostres amors i les nostres esperances.
La mirada del vampir és també un recull de mirades damunt delvampir. Relats inquietants, poemes nostàlgics, exemples irònics, queens fan veure el nostre món a través dels ulls groguencs del vampir.


mirada
Aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació ACEPTAR