Blog

Pròxim Orient, un conflicte global – Article a El Món

“L’atac de l’Iran contra Israel confirma que l’actual escalada de violència no respon a un conflicte local i territorial àrabo-israelià sinó a una confrontació geopolítica de caràcter global”

L’atac amb drons i míssils de l’Iran contra Israel de la nit del dissabte a diumenge confirma que l’escalada de violència al Pròxim Orient que s’ha viscut des de l’acció de Hamas del darrer mes d’octubre, amb la guerra de Gaza i el creixement de les hostilitats en la frontera entre Líban i Israel, s’ha de llegir en la lògica d’un conflicte global, tant pels seus components geoestratègics com per la retòrica ideològica i religiosa amb què s’embolcalla. Dit el mateix d’altra manera, el fet que l’Iran s’involucri directament en una confrontació amb Israel –no ja només a través de les milícies que finança i controla a Gaza, el Líban i el Iemen– desmenteix la lectura d’aquesta escalada de violència en una lògica estrictament local, com un episodi més –una nova intifada i la seva repressió, per dir-ho així– del que tradicionalment s’ha anomenat “el conflicte del Pròxim Orient” –com si al Pròxim Orient no n’hi hagués cap altre, de conflicte– i que seria el conflicte àrabo-israelià o si es vol l’israeliano-palestí.

Segueix llegint a El Món


Aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació ACEPTAR