Blog

Vicenç Villatoro: “El CCCB està obligat a entendre el present”

villator-btv

El director del CCCB, Vicenç Villatoro, ha destacat la manca de col·lecció permanent com a un dels actius principals de la institució. En una entrevista a BTV, Villatoro ha dit que l’agenda del centre és el present i que està obligat a comprendre’l.

Villatoro ha dit que una de les singularitats del CCCB és l’absència d’una col·lecció permanent: “No estem obligats a ensenyar el Romànic ni el conceptual del 70. Està obligat a entendre el present, i és brutalment canviant”, explica. El periodista i escriptor conclou que exposicions sobre l’actualitat de fa quinze anys que s’havien fet al centre possiblement ara no tindrien sentit. “O et pot passar el contrari, que t’avancis massa al present i siguis incomprensible”

El màxim responsable del centre creu que aquest gaudeix d’un un públic propi “format i interessat que no trobes a altres llocs” i que és un dels seus actius, juntament amb la història. Ha descartat que es tracti d’un espai elitista però si que demana “un cert grau de complicitat per atraure públic que té interessos culturals”. Del seu públic ha dit que és local en sentit ampli: “Molt jove entre 15 i 40 anys i i amb nivell de formació per damunt de la mitjana” i que aquest espai destinat a la cultura contemporània actua com a gran centre cívic del Raval: “Hem d’adaptar allò que fas al teu entorn. És un servei que creix en un ecosistema”, diu.

Artícle i vídeo extrets de: BTv.cat

Notícies relacionades:


Aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació ACEPTAR