Blog

Vicenç Villatoro: ‘La defensa de la nostra llengua només es pot aconseguir plenament amb un Estat propi’

villatoro_infoanoia

El passat divendres, l’escriptor i periodista Vicenç Villatoro visitava Tous per fer una xerrada al voltant de la cultura i la política. En primer lloc el cap local de Convergència a Tous, Josep Anton Jiménez, va donar la benvinguda i va remarcar la importància de la cultura en àmbit local, àmbit on treballa de manera voluntària. A continuació la Diputada al Parlament de Catalunya per CIU, Maria Senserrich, va exposar la situació en que es troba la Generalitat en aquest moment, un enfocament econòmic i també dels procés sobirà que estem vivint i va presentar a l’escriptor i periodista Vicenç Villatoro.

Villatoro va introduir al públic en el món de la cultura a través d’una retrospectiva del passat, de fa 300 anys fins al moment actual. Va remarcar la importància i lluita del moltes persones amb un clar sentiment nacionalista que al llarg dels segles, han sentit una identitat vers la cultura i la llengua catalana, fet de la identitat del poble català.

També va recordar que al llarg dels últims segles, les eleccions que hi ha hagut al nostre país sempre les ha guanyat els partits nacionalistes.

Per acabar la xerrada va remarcar que “per defensar la nostra llengua tant a nivell nacional com internacional, només es pot aconseguir plenament tenint un Estat propi”.

Amb un llenguatge clar, proper i directe, en Vicenç Villatoro va delectar amb les seves paraules als assistents.

Des de CDC Anoia-Tous, organitzadors de l’acte, volen agrair a les persones que van assistir i les intervencions que hi van haver en el posterior col•loqui entre els assistents.

Article extret de:
Infoanoia

Notícies relacionades:


Aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació ACEPTAR