Blog

Vicenç Villatoro protagonitza la conferència del Dia de la Constitució

La conferència de l’acte institucional porta per títol “Escolta, Espanya: la Constitució era la resposta?”, i ha aixecat crítiques per part del PP

Mataró segueix celebrant el Dia de la Constitució amb un acte institucional, malgrat que aquest pren en els darrers anys un esperit crític. El d’aquest any el protagonitzarà l’escriptor i periodista Vicenç Villatoro, que pronunciarà la conferència “Escolta, Espanya: la Constitució era la resposta?”. Serà a les 7 de la tarda al Saló de Sessions de l’Ajuntament.

Vicenç Villatoro (Terrassa, 1957) ha publicat diverses obres en l’àmbit de la narrativa, la poesia, la memorialística i l’assaig polític. Ha obtingut els principals premis de la literatura catalana: Sant Jordi, Sant Joan, Ciutat de Barcelona, Ciutat de Palma, Prudenci Bertrana, Documenta o el Ramon Llull de les Lletres Catalanes, entre d’altres. Ha estat director general de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya entre el 1997 i el 2000 i diputat al Parlament de Catalunya per CiU entre el 1999 i 2002. Com a periodista, ha treballat a mitjans com TV3 o l’Avui, i va ser director de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió.

Crítiques del PP
Respecte a l’acte d’aquest dimecres, el Partit Popular ha denunciat que el govern municipal incompleix els acords del Ple organitzant “un acte institucional en contra de la Constitució Espanyola”. El PP recorda que el Ple de l’Ajuntament de Mataró de Desembre de 2007 va aprovar per una realitzar cada any un acte institucional de celebració de la Constitució Espanyola. A més al mateix Ple es va rebutjar una proposta de la CUP en contra de la Constitució. Per aquest motiu, els populars no assistiran a la conferència de Villatoro.

Notícia extreta de:
Capgros.com


Aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació ACEPTAR