Blog

Villatoro: “El pujolisme ha representat un avenç en l’acumulació de forces del catalanisme”

Vicenc-Villatoro-gana-el-premi_54093606713_600_396

“Hi ha molts més catalanistes avui a Catalunya que en l’època de Franco [...]: estem infinitament millor que llavors”.

L’escriptor Vicenç Vilatoro ha subratllat la importància de Jordi Pujol en el catalanisme a un article publicat a l’Ara on hi destaca que les estratègies transformadores pròpies dels governs de Jordi Pujol “són acumulatives”. “Que cada avanç concret acosta als objectius finals i suma voluntats i energies per al projecte. Que els processos transformadors són com un camí entre turons: només quan n’has pujat un esdevé imaginable i factible pujar al següent. [...] Que caldrà avançar sempre” ha puntualitzat.

En aquest sentit, Villatoro ha dit que “és obvi” que el pujolisme, la teoria i la pràctica de Jordi Pujol al llarg de tota la seva trajectòria política, “participa de l’estratègia acumulativa, no de la reactiva”, i que “és obvi també que quan fem balanç dels últims cent anys, les estratègies acumulatives han tingut més èxit, s’han demostrat infinitament més útils”

Sobre el pujolisme, l’autor de l’article Elogi del pujolisme ha sentenciat que “hi ha molts més catalanistes avui a Catalunya que en l’època de Franco”, mentre que si el sentiment fos “només reactiu” n’hi hauria d’haver menys: “estem infinitament millor que llavors”. Per això mateix, Villatoro ha conclòs que “el pujolisme ha representat un avenç molt important en l’acumulació de forces del catalanisme, en la incorporació de més persones i més voluntats, en l’increment de la seva ambició”.

“Són els anys del govern Pujol els que permeten adquirir o reforçar o ampliar una musculatura nacional que ara permet imaginar nous horitzons llavors inimaginables. Si podem veure amb realisme turons més alts i camins més llargs, és perquè hem arribat fins aquí. Si ara podem fer un salt endavant és perquè en aquells anys vam agafar embranzida” ha dit finalment.

http://www.tribuna.cat/recull-de-premsa/politica/villatoro-el-pujolisme-ha-representat-un-avenc-en-lacumulacio-de-forces-del-catalanisme-i-lincrement-de-la-seva-ambicio-14-03-2012.html


This Post Has 0 Comments

Leave A Reply

You must be logged in to post a comment.

Aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació ACEPTAR