Blog

Villatoro escriu sobre Unió

Villatoro

Villatoro: “Si Duran perd diumenge, els partits espanyols vessaran llàgrimes de cocodril. Són ells els primers que l’hauran fet perdre”

“Si Madrid no hi juga a favor, l’espai d’un catalanisme no independentista no existeix. I ni el PSOE ni Podem generen cap expectativa nova raonable.”

L’escriptor Vicenç Villatoro ha dit a un article que si diumenge surt el no, “Unió s’incorporarà, des de la seva personalitat específica, al projecte independentista, sota el paraigua del president Mas” mentre que si surt el sí, “suposo que Unió voldrà construir un espai de catalanisme no independentista“.

A un article al diari ARA Villatoro s’ha preguntat: “Però existeix, aquest espai? En la teoria sí, esclar. Però en la pràctica aquest espai només tindria possibilitats de consolidar-se si arribés amb un pa sota el braç, o amb les expectatives de tenir-lo. La proposta des d’aquest espai figura que hauria de ser pactar amb l’estat espanyol una millora substancial de l’autogovern –diners i llengua– com a alternativa catalanista a la independència.”

Però ja hem vist que el govern espanyol actual –ha continuat– no vol pactar res i la seva única oferta és recular. Llavors, aquest espai només es pot construir a partir d’una expectativa de futur: potser amb el govern d’ara no, però quan arribi un altre govern amic llavors sí que tindrem una bona oferta“.

Finalment l’escriptor ha dit que això sembla a hores d’ara “absolutament il·lusori“. “Si Madrid no hi juga a favor, aquest espai no existeix. I ni el PSOE ni Podem generen cap expectativa nova raonable. Si Duran perd diumenge, els partits espanyols vessaran llàgrimes de cocodril. Són ells els primers que l’hauran fet perdre” ha conclòs.

Extret de: tribuna.cat


Aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació ACEPTAR